Luk

Luk
Luk

Luk

L 228 Lov om ændring af lov om folkepension.

(Forhøjelse af rådighedsbeløbet i 1981, varmehjælp til pensionister).

Af: Socialminister Ritt Bjerregaard (S)
Samling: 1979-80 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 256 af 16-06-1980
Efter 1. behandling henvist til socialudvalget.

På baggrund af de kraftigt stigende energipriser vedtog folketinget i december 1979 en forhøjelse af de beløb, der efter folkepensionslovens § 13 stilles til rådighed for kommunerne til ydelse af personlige tillæg til ganske særligt vanskeligt stillede pensionister, dvs. såvel folke-, invalide- som enkepensionister. Forhøjelsen gjaldt for 1979 og 1980.

Nærværende lov indeholder en forhøjelse af dette rådighedsbeløb fra 1. januar 1981 på 200 mill. kr. 100 mill. kr. anvendes til en generel forhøjelse af kommunernes rådighedsbeløb, og de resterende 100 mill. kr. anvendes til en yderligere forhøjelse af rådighedsbeløbet til de kommuner, der i særlig grad er belastet af udgifter til personlige tillæg til dækning af pensionisternes varmeudgifter.

I udvalgets betænkning blev der stillet 3 ændringsforslag af et mindretal. Endvidere blev der uden for betænkning til 3. behandling stillet et ændringsforslag af et andet mindretal. Alle disse ændringsforslag, der havde en ændret fordeling af midlerne til formål, blev dog forkastet ved hhv. 2. og 3. behandling.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget enstemmigt med 157 stemmer.
Partiernes ordførere
Erik Brünnich Smith (S), Kristen Poulsgaard (FP), Peter Brixtofte (V), Agnete Laustsen (KF), Birthe Nielsen (SF), Aase Olesen (RV), Arne Melchior (CD), Anne Grete Holmsgaard (VS), Arne Bjerregaard (KrF) og Ole Flygaard (DR)