Luk

Luk
Luk

Luk

B 28 Forslag til folketingsbeslutning om særligt statstilskud til oprettelse af lokale lydaviser for blinde og svagtseende

Samling: 1980-81
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til kulturudvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning opfordrede regeringen til at sørge for, at der på de årlige finanslove - foreløbig indtil lov om folkebiblioteker m. v., jfr. lovbekendtgørelse nr. 600 af 9. december 1975 blev revideret - reserveredes et beløb på 2,5 mill. kr. til særligt statstilskud til kommuner, der oprettede og drev lokale lydaviser for blinde, svagtseende og andre, der kunne komme i betragtning ifølge § 18, stk. 2, i lov om ophavsretten til litterære og kunstneriske værker, jfr. lovbekendtgørelse nr. 130 af 15. april 1975.

Udvalgets arbejde med beslutningsforslaget blev afsluttet, fordi ministeren for kulturelle anliggender den 26. marts 1981 fremsatte forslag til lov om ændring af lov om folkebiblioteker m. v. (se A. I. nr. 83), som imødekom beslutningsforslaget, idet der blev foreslået en ændring i folkebibliotekslovens bestemmelse om tilskud - af en dispositionssum, således at der af denne kunne anvendes indtil 2,5 mill. kr. årligt til støtte til oprettelse og drift af kommunale lydaviser for blinde og svagtseende og andre, der ifølge ophavsretslovens § 18, stk. 2, var berettiget til at benytte dem.

Udvalget afgav beretning over forslaget.
Partiernes ordførere
Søren Hansen (S), Povl Brøndsted (V), Gerda Møller (KF), Mogens Glistrup (FP), Ingerlise Koefoed (SF), Janne Normann (RV), Arne Melchior (CD), Jens Kristian Steffensen (KrF), Keld Albrechtsen (VS) og Ole Flygaard (DR)