Luk

Luk
Luk

Luk

L 162 Lov om ændring af myndighedsloven og af forskellige lovbestemmelser om overformynderiets virksomhed

Af: Justitsminister Ole Espersen (S)
Samling: 1980-81
Status: Stadfæstet
Lov nr. 212 af 13-05-1981
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget.

De ved loven gennemførte ændringer i myndighedsloven, skifteloven, lov om ægteskabets retsvirkninger, lov om tilsyn med eksekutorboer, lov om lenskontrollen, lov om borteblevne, lov om familiefideikommissers overgang til fri ejendom, lov om tilsyn med pensionskasser samt arveloven er teknisk begrundede konsekvensændringer af den nyordning, som følger af den samtidig gennemførte lov om anbringelse og bestyrelse af umyndiges midler m.v. (se nærmest foranstående sag), og som bl.a. indebærer nedlæggelse af overformynderiet og overførelse af tilsyns- og kontrolfunktionerne med hensyn til umyndiges midler m.v. til en central instans i justitsministeriet.

Lovforslaget blev fremsat og kom til 1. behandling sammen med det nævnte forslag lil lov om anbringelse og bestyrelse af umyndiges midler m.v. I retsudvalgets betænkning over lovforslagene blev der af KF stillet ændringsforslag om at henlægge tilsynsbeføjelsen til decentrale myndigheder. Ændringsforslagene blev forkastet, og lovforslaget blev ved 3. behandling vedtaget med 119 stemmer mod 6 (VS). Ingen undlod at stemme.
Partiernes ordførere
Søren Hansen (S), Bjørn Elmquist (V), Steffen Kjærulff-Schmidt (FP), Hagen Hagensen (KF), Marianne Bentsen-Pedersen (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Poul H. Møller (KrF), Preben Wilhjelm (VS) og Lis Starcke (DR)