Luk

Luk
Luk

Luk

L 53 Forslag til lov om ændring af lov om kirkers bestyrelse m.m.

Samling: 1980-81
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til kirkeudvalget.

Lovforslaget tilsigter, at det alene er menighedsråd og provstiudvalg, der fastlægger ligningsbeløbet, således at følgende bortfalder:

1. Provstiudvalgets obligatoriske forhandling med kommunalbestyrelsen vedrørende størrelsen af det påtænkte ligningsbeløb.

2. Kommunalbestyrelsens indsigelsesret over for størrelsen af det samlede ligningsbeløb, dersom dets stigning overstiger 20 pct. af de sidste 4 års ligningsbeløb.

Udvalget afgav en beretning over lovforslaget, hvori det bl.a. anføres, at udvalget er enig om, at udviklingen i samfundet kan give anledning til ændringer vedrørende kirkers økonomi, herunder menighedrådenes funktioner. Udvalget finder det rigtigst, at den videre behandling af disse spørgsmål afventer resultatet af det af kirkeministeren under kirkeministeriet nedsatte økonomiudvalg.

Udvalget anfører, at man af hensyn til en tidssvarende udvikling på området finder det påkrævet, at økonomiudvalgets arbejde intensiveres, således at betænkningen fra udvalget kan foreligge som grundlag for et hurtigt lovgivningsinitiativ fra kirkeministerens side.

Lovforslaget var en genfremsættelse af et i folketingssamlingen 1979-80 (2. samling) fremsat forslag (se Folketingsårbog 1979-80, side 355).
Partiernes ordførere
Kirsten Andersen (S), Povl Brøndsted (V), Johannes Burgdorf (KF), Hanne Alice Engberg (SF) og Lis Starcke (DR)