Luk

Luk
Luk

Luk

L 55 Forslag til lov om ændring af ligningsloven

(Fradrag for udgifter til bistand i skattesager).

Samling: 1980-81
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Lovforslaget hjemler fradragsret for udgifter til bistand såvel ved opgørelse af den skattepligtige indkomst og udfyldelse af selvangivelse som udgifter afholdt i forbindelse med skatteansættelse, skatteligning og skatteopkrævning.

Venstre stillede i folketingsåret 1979-80, 2. samling forslag til folketingsbeslutning om fradrag i den skattepligtige indkomst for udgifter til varetagelse af den enkelte borgers rettigheder og pligter over for det offentlige, se Folketingsårbog 1979-80 s. 499.

Ved 1. behandling sagde ministeren for skatter og afgifter, at hvis man fandt at omkostningerne ved at føre skattesager var for høje og derfor burde nedbringes, bør det ske ved en yderligere forbedring af reglerne om offentlig retshjælp og fri proces og ikke ved at indrømme skattemæssige fradrag.

Skatte- og afgiftsudvalget afgav beretning over forslaget.
Partiernes ordførere
Hans Erenbjerg (S), Anders Christian Poulsen (V), Uffe Thorndahl (FP), Hagen Hagensen (KF), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Niels Bollmann (CD), Arne Bjerregaard (KrF), Preben Wilhjelm (VS) og Ole Flygaard (DR)