Luk

Luk
Luk

Luk

L 79 Lov om folkehøjskoler i Grønland

Af: Undervisningsminister Dorte Bennedsen (S)
Samling: 1980-81
Status: Stadfæstet
Lov nr. 609 af 23-12-1980
Efter 1. behandling henvist til samme udvalg som forslag til lov om ændring af lov om tjenestemandslønninger m.m. (se A.I., nr. 35). Loven indebærer, at Grønlands hjemmestyre efter bestemmelsen i hjemmestyrelovens § 5 overtager regelfastsættelsen for de grønlandske folkehøjskoler.

Om baggrunden for lovforslaget oplyste undervisningsministeren følgende i den skriftlige fremsættelsestale: »Som led i Grønlands hjemmestyres overtagelse af en række sagsområder inden for kultur- og undervisningsområdet er der efter ønske fra Grønlands hjemmestyre ført forhandlinger mellem hjemmestyret, ministeriet for Grønland og undervisningsministeriet om at overføre den grønlandske højskolevirksomhed til hjemmestyret.

Lovforslaget fremlægges som et resultat af disse forhandlinger, og regeringen har gennem ministeriet for Grønland modtaget underretning om, at Grønlands hjemmestyre har vedtaget at anbefale over for regeringen, at lovforslaget fremsættes for folketinget i den her foreslåede skikkelse.

Som på de øvrige områder, der overtages af Grønlands hjemmestyre i medfør af hjemmestyrelovens § 5, fastsættes tilskuddet til det overtagne sagsområde ved lov. Herom henvises til det af ministeren for Grønland fremsatte forslag til lov om ændring af lov om tilskud til Grønlands hjemmestyre og de grønlandske kommuner.«

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 150 stemmer mod 20 (FP og Jørgen Junior (UP)).