Luk

Luk
Luk

Luk

F 6 Hvilke initiativer vil regeringen tage for at forbedre det stigende antal cyklisters vilkår, såvel hvad angår sikkerheden som mulighederne for at komme omkring på cykel uden at være hæmmet af manglende cykelveje, forvirrende vejvisning og dårlig kombination med den kollektive trafik?

Af: Margrete Auken (SF) og Kurt Hansen (VS)
Til: Minister for offentlige arbejder Knud Heinesen (S)
Samling: 1981-82 (1. samling)
Status: Foretaget
Efter at ordføreren for forespørgerne (Margrete Auken (SF)) havde begrundet forespørgslen, afgav ministeren for offentlige arbejder (Knud Heinesen) en besvarelse.

I den efterfølgende debat deltog - foruden ordføreren for forespørgerne og ministeren for offentlige arbejder - følgende ordførere for partierne: Jimmy Stahr (S), Svend Erik Hovmand (V), Grove (KF), Ernst Schmidt (FP), Marianne Bentsen-Pedersen (SF), Dræbye (RV), Birgith Mogensen (CD), Kurt Hansen (VS), Else Brønserud (KrF) og Alfred Hansen (DR). Uden for ordførernes kreds talte: Voigt (FP). Under forhandlingerne fremsatte Margrete Auken (SF) på vegne af SF og VS følgende forslag om motiveret dagsorden (F. sp. 1805):

»Idet folketinget konstaterer, at cyklisternes trafiksikkerhed og øvrige vilkår er utilfredsstillende, og at cyklen bl. a. derfor ikke har den rolle i det samlede trafikbillede, som den fortjener, opfordres regeringen til at udarbejde et program, hvis formål det er at fremme brugen af cyklen mest muligt og i det mindste bringe cyklisternes trafiksikkerhed på niveau med det, der allerede i dag er opnået for biltrafikken.

Tinget går herefter over til næste punkt på dagsordenen.«

Jimmy Stahr (S) fremsatte på vegne af V, KF, RV, CD og S følgende forslag om motiveret dagsorden (F. sp. 1808):

»Folketinget understreger behovet for en planlagt og øget indsats for de lette trafikanter, herunder cyklisterne, og for at fremskynde igangværende initiativer og overvejelser på området.

Tinget går derefter over til næste punkt på dagsordenen.«

Ernst Schmidt (FP) fremsatte følgende forslag om motiveret dagsorden (F. sp. 1818):

»Folketinget opfordrer regeringen til at føre en samfundsøkonomisk politik, som giver mulighed for nødvendige trafik- og transportinvesteringer, således at f. eks. ingen arbejder af økonomiske grunde er nødt til at cykle på arbejde i usund og risikofyldt trafik.

Tinget går derefter over til næste sag på dagsordenen.«

Det af Jimmy Stahr (S) stillede dagsordensforslag vedtoges med 102 stemmer mod 4 (Glensgård (FP), Ove Jensen (FP), Askjær Jørgensen (FP) og Ernst Schmidt (FP)); 19 (SF, VS og KrF) stemte hverken for eller imod.

Hermed var det af Margrete Auken (SF) og det af Ernst Schmidt (FP) stillede dagsordensforslag bortfaldet.
Partiernes ordførere
Jimmy Stahr (S), Svend Erik Hovmand (V), Henning Grove (KF), Ernst B. Schmidt (FP), Margrete Auken (SF), Marianne Bentsen-Pedersen (SF), Tage Dræbye (RV), Kurt Hansen (VS), Birgith Mogensen (CD), Alfred Hansen (DR) og Else Brønserud (KrF)