Luk

Luk
Luk

Luk

L 42 Forslag til lov om køb på kredit.

Af: Justitsminister Ole Espersen (S)
Samling: 1981-82 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget.

Om lovforslagets indhold henvises til omtalen i folketingsårbogen 1980-81, side 280, af et i det væsentlige tilsvarende forslag.

Lovforslaget var en i det væsentlige uændret genfremsættelse af det af justitsminister Henning Rasmussen den 10. oktober 1980 fremsatte lovforslag, jfr. ovenfor. Der var dog foretaget mindre ændringer bl. a. vedrørende beløbsgrænserne i § 8, stk. 1, og i § 18, stk. 1.

Lovforslaget blev fremsat og kom til 1. behandling sammen med det nedenfor under A.II., nr. 23 omtalte forslag til lov om ændring af lov om retsafgifter. (Udlæg i tilslutning til tilbagetagelsesforretninger m.v.). Lovforslaget blev positivt modtaget af ordførerne for S, SF, VS og DR. De øvrige ordføreres betænkeligheder angik ikke mindst den foreslåede oplysningspligt om den effektive rente samt fortrydelsesretten. Retsudvalget afgav ikke betænkning over lovforslaget inden afholdelsen af folketingsvalg i december.

Lovforslaget genfremsattes og gennemførtes med enkelte ændringer i folketingsårets 2. samling (se 2. samling A. I. nr. 56).
Partiernes ordførere
Lissa Mathiasen (S), Bjørn Elmquist (V), Annelise Gotfredsen (KF), Steffen Kjærulff-Schmidt (FP), Marianne Bentsen-Pedersen (SF), Aase Olesen (RV), Preben Wilhjelm (VS) og Lis Starcke (DR)