Luk

Luk
Luk

Luk

L 140 Lov om ændring af lov om sandflugtens bekæmpelse.

Af: Miljøminister Erik Holst (S)
Samling: 1981-82 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 167 af 28-04-1982
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget.

Ved loven øges politiets muligheder for at gribe effektivt ind imod udlændinges overtrædelse af sandflugtsloven.

Om baggrunden for det fremsatte lovforslag hedder det i den skriftlige fremsættelse bl. a.:

»Baggrunden for forslaget til ændring af sandflugtsloven er, at den ulovlige campering i klitterne og på strandbredden i de sidste par år har taget et sådant omfang, at politiet har haft vanskeligt ved at løse problemerne.

Problemerne har navnlig været omfattende på Rømø.

En mere effektiv håndhævelse af færdselsloven uden en tilsvarende effektiv håndhævelse af sandflugtsloven medfører en alvorlig risiko for, at den ulovlige campering flyttes fra strandbredden, hvor færdselsloven gælder, til de mere sårbare dele af de klitfredede arealer, hvor færdselsloven ikke gælder.«

Miljøministeren henledte i den skriftlige fremsættelse endvidere opmærksomheden på sammenhængen mellem nærværende lovforslag og det af justitsministeren fremsatte forslag til lov om ændring af færdselsloven. (Standsnings- og parkeringsafgifter samt tilbageholdelse af køretøjer) (se A. I. nr. 65), og disse 2 lovforslag blev da også behandlet samlet ved 1. og 2. behandling, ligesom retsudvalget afgav samlet betænkning over disse. Der blev hverken ved 2. eller 3. behandling stillet ændringsforslag.

Lovforslaget blev ved 3. behandling vedtaget enstemmigt med 151 stemmer.
Partiernes ordførere
Otto Mørch (S), Annelise Gotfredsen (KF), Povl Brøndsted (V), Inger Harms (SF), Knud Lind (FP), Frode Nør Christensen (CD), Aase Olesen (RV), Preben Wilhjelm (VS) og Inge Krogh (KrF)