Luk

Luk
Luk

Luk

L 75 Lov om ændring af lov om sanering.

(Erstatning til andelsboligforeninger).

Samling: 1981-82 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 68 af 10-03-1982
Efter 1. behandling henvist til boligudvalget.

Efter loven indføres der særlige erstatningsbestemmelser for andelsboligejendomme afstået efter 1. oktober 1980, således at andelshavere ikke stilles ringere end ved opgørelse af andelens værdi efter lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber, når der i øvrigt er truffet beslutning om kondemnering af ejendommen.

Den samlede erstatningssum kan dog ikke overstige summen af andelenes værdi i handel og vandel.

Lovforslaget blev behandlet sammen med forslag til lov om byfornyelse og boligforbedring (se A. I. nr. 8) og forslag til lov om ændring af lov om lands- og regionplanlægning og lov om kommuneplanlægning (Byfornyelse) (se A. I. nr. 84).

Der var ikke stillet ændringsforslag i betænkningen, men til 3. behandling blev der stillet et ændringsforslag af VS, hvorefter der ved udbetaling af erstatning skulle sættes tidsgrænse for, hvornår beslutninger i.h.t. lov om boligtilsyn og lov om brandsikring skal indgå i vurderingen af erstatningssummen. Dette ændringsforslag blev dog forkastet.

Ved 3. behandling blev lovforslaget enstemmigt vedtaget med 133 stemmer; 3 (VS) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Svend Andersen (S), Agnete Laustsen (KF), Anders Fogh Rasmussen (V), Ole Kalnæs (SF), Uffe Thorndahl (FP), Bent Stubkjær Pedersen (CD), Tage Dræbye (RV) og Keld Albrechtsen (VS)