Luk

Luk
Luk

Luk

L 80 Lov om ændring af lov om forsikringsvirksomhed og lov om tilsyn med pensionskasser.

(Indeksobligationer).

Af: Industriminister Erling Jensen (S) Industriminister og Erling Jensen (S)
Samling: 1981-82 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 89 af 17-03-1982
Efter 1. behandling henvist til erhvervsudvalget.

Loven tilsigter, at der gives forsikringsselskaber og pensionskasser adgang til at anbringe deres midler i indeksregulerede obligationer, og at disse sidestilles i de to tilsynslove med ordinære obligationer som grundlag for de tekniske reserver.

Loven medfører endvidere nogle bestemmelser om den regnskabsmæssige behandling af indeksobligationerne og afkastet heraf i de to tilsynslove.

Hensigten med lovforslaget er at tilpasse lovgivningen om pensionskasser og forsikringsselskaber med henblik på at muliggøre kapitalanbringelse i indeksobligationer, og der er i lovforslagets ledsagende bemærkninger ved omtalen heraf bl. a. henvist til de af boligminister Erling Olsen samtidig fremsatte forslag til lov om indeksregulerede realkreditlån (se A. I. nr. 17) og forslag til lov om offentlig støtte til indeksfinansieret boligbyggeri og om ændring af lov om boligbyggeri) (se A. I. nr. 18).

Udvalgsbetænkningen indeholder ændringsforslag fra industriministeren, hvorom henvises til de ledsagende bemærkninger.

Ved 3. behandlingen vedtoges lovforslaget med 86 stemmer for og 39 imod (KF, V); 5 (VS) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Lissa Mathiasen (S), Ib Stetter (KF), Anders Fogh Rasmussen (V), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Thure Barsøe-Carnfeldt (FP), Grethe Kindberg Jørgensen (CD), Janne Normann (RV) og Keld Albrechtsen (VS)