Luk

Luk
Luk

Luk

B 106 Forslag til folketingsbeslutning om en omlægning og forbedring af elevstøtten til elever på højskoler, landbrugsskoler, husholdningsskoler og efterskoler

Samling: 1982-83
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til uddannelsesudvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd: »Folketinget opfordrer regeringen til med virkning fra 1. august 1983 at gennemføre en omlægning og forbedring af statsstøtten til elever, der søger de frie kostskoler. Statsstøtten skal herefter tildeles efter følgende retningslinjer:

1. Der indføres en grundstøtte på 30 pct. for alle elever på de frie kostskoler uanset forældre- og egen indkomst, uanset alder, og uanset at eleven modtager arbejdsløshedsunderstøttelse eller løn via arbejdsgivernes elevrefusion (AER).

2. Der kan herefter som hovedregel ikke ydes trangsbestemt støtte til ikke-forsørgere blandt dagpengemodtagere på de frie kostskoler.

3. Særstøtten på 10 pct. til undervisningspligtige elever opretholdes.

4. Elevstøttebevillingen på de årlige finanslove reguleres fortsat efter pris- og lønudviklingen og derudover efter ændringer i elevtal.

5. Elevstøtterammen og indtægtsskalaens trin reguleres fortsat med udgangspunkt i de tal, der blev fastsat i 1979- 80.

6. Forældreuafhængigheden indtræder som hidtil ved 21 år.«

Ved 1. behandling blev intentionerne i forslaget positivt modtaget af ordførerne for S og SF. De øvrige partiers ordførere og undervisningsministeren fandt, at forslaget indeholdt både positive og negative elementer.

Uddannelsesudvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Helle Degn (S), Karen Højte Jensen (KF), Knud Øllgaard (V), Marianne Bentsen-Pedersen (SF), Børge Halvgaard (FP), Bente Juncker (CD), Ole Vig Jensen (RV), Steen Tinning (VS) og Jens Kristian Steffensen (KrF)