Luk

Luk
Luk

Luk

B 50 Folketingsbeslutning om ændring af reglerne for beskatning af udenlandsk indkomst i Danmark og for ophør af skattepligten til Danmark

Samling: 1982-83
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

I folketingsbeslutningen opfordres regeringen til at nedsætte et ekspertudvalg med følgende kommissorium:

»Udvalget skal foretage en undersøgelse af, hvilke skatteregler der skal ændres for at sikre,

1) at alle indkomster med Danmark som kildeland bliver beskattet her i landet, medmindre de faktisk bliver beskattet i andre lande med skattesystemer, der svarer til det danske, 2) at der ved udrejse fra Danmark sker en beskatning af genvundne afskrivninger og andre former for udskudt beskatning.«

Udvalget skal derudover undersøge, hvilke muligheder der er for at spille på forskellige skatteregler i forskellige lande med henblik på at unddrage sig beskatning, og formulere forslag til lovændringer, der kan fjerne sådanne muligheder.

Der skal sættes en tidsgrænse på udvalgets arbejde, f.eks. 1 år.

I den af udvalget afgivne betænkning blev beslutningsforslaget indstillet til vedtagelse uændret af et flertal (S, SF og RV), der samtidig præciserede, at der er tale om et udvalg nedsat af ministeren for skatter og afgifter, og at ministeren fastlægger kommissorium og sammensætning. Et mindretal (KF, V, CD, FP og KrF) indstillede forslaget til forkastelse ved 2. (sidste) behandling.

Beslutningsforslaget blev ved 2. (sidste) behandling vedtaget med 84 stemmer (S, SF, RV og VS) mod 71.
Partiernes ordførere
Mogens Lykketoft (S), Hagen Hagensen (KF), Hans Jørgen Holm (V), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Erling Askjær Jørgensen (FP), Poul Emmert Andersen (CD) og Bernhard Baunsgaard (RV)