Luk

Luk
Luk

Luk

B 71 Forslag til folketingsbeslutning om forberedelsen af en revision af sindssygeloven

Samling: 1982-83
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget.

Ifølge beslutningsforslaget opfordredes regeringen til som led i sine overvejelser vedrørende en revision af sindssygeloven at overveje og klarlægge mulighederne for helt at ophæve særlovgivningen for sindssyge og i stedet skabe en samlet lovgivning om administrativ frihedsberøvelse som nødværge- og nødretsforanstaltning ved visse nøje definerede tilstande, som ikke rækker ud over den nuværende anvendelse i praksis af sindssygelovens bestemmelser om tvangsindlæggelse og tvangstilbageholdelse.

Forslaget blev fremsat sammen med følgende beslutningsforslag:

Forslag til folketingsbeslutning om administrative forbedringer af sindslidendes retsstilling. (B. I, nr. 11), forslag til folketingsbeslutning om registrering af sindslidende (B II, nr. 40), forslag til folketingsheslutning om afskaffelse af tidsuhestemte foranstaltninger mod sinds/idende lovovertrædere (B. II, nr. 41), forslag til folketingsbeslutning vedrørende forbedring af uddannelse og efteruddannelse af personalet på de psykiatriske institutioner (B. II., nr. 25) og forslag til folketingsbeslutning om ophævelse af indkomstmæssig diskrimination af psykiatriske patienter (B. I, nr. 21).

Forslaget kom til 1. behandling sammen med de 3 først nævnte beslutningsforslag.

Beslutningsforslaget skal ses i sammenhæng med forespørgsel til indenrigsministeren og justitsministeren om forbedring af sindslidendes vilkår der blev foretaget den 3. februar (C. I, nr. 11), og hvorunder det blev oplyst, at justitsministeren ville nedsætte et udvalg med henblik på at behandle spørgsmålet om en revision af sindssygeloven og de dertil hørende administrative foreskrifter. I forbindelse hermed ønskede man at inddrage overvejelser om at ophæve særlovgivningen for sindssyge.

Retsudvalget afgav ikke betænkning over beslutningsforslaget.
Partiernes ordførere
Jimmy Stahr (S), Lizzie Lichtenberg (KF), Henrik Toft (V), Alice Faber (SF), Knud Lind (FP), Grethe Lyngs (CD), Bernhard Baunsgaard (RV), Preben Wilhjelm (VS) og Inge Krogh (KrF)