Luk

Luk
Luk

Luk

B 73 Forslag til folketingsbeslutning om registrering af sindslidende

Samling: 1982-83
Status: 2. behandlet/Forkastet
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget.

Ifølge beslutningsforslaget opfordredes regeringen til at afskaffe registreringen i politiets registre af personer, der tvangsindlægges i henhold til sindsygeloven, og at sikre automatisk egenindsigt i det fælleskommunale psykiatriske centralregister og i evt. andre særregistre over sindslidende.

Forslaget blev fremsat og kom til 1. behandling sammen med de under forslag til folketingsbeslutning om forheredelsen af en revision af sindssygeloven (B. II, nr. 39) nævnte beslutningsforslag.

Ordførerne fra det radikale venstre og socialistisk folkeparti var ved forslagets 1. behandling positive over for forslaget, mens de øvrige ordførere mente, at en ændring måtte afvente arbejdet i det af justitsministeren nedsatte udvalg vedrørende en revision af sindssygeloven.

Ved forslagets 2. (sidste) behandling blev det forkastet med 110 stemmer (S, KF, V, FP, CD, og KrF), 30 (SF, RV og VS) stemte for, mens 1 (Steenholdt (Grønl.)) hverken stemte for eller imod.
Partiernes ordførere
Jimmy Stahr (S), Lizzie Lichtenberg (KF), Henrik Toft (V), Alice Faber (SF), Knud Lind (FP), Grethe Lyngs (CD), Bernhard Baunsgaard (RV), Preben Wilhjelm (VS) og Inge Krogh (KrF)