Luk

Luk
Luk

Luk

B 81 Forslag til folketingsbeslutning om et 10 punkts program for voksenundervisning og folkeoplysning

Samling: 1982-83
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til uddannelsesudvalget.

I forslaget til folketingsbeslutning opfordredes regeringen til at tage initiativer til at forbedre rammerne for udviklingen af voksenundervisningen og folkeoplysningen samt øge voksnes muligheder for deltagelse heri.

I tilknytning hertil var opstillet et 10 punkts program, hvoraf punkt 1 omhandlede grundprincipperne for udviklingen. Punkt 2-4 beskrev virksomheden inden for voksenundervisningens og folkeoplysningens 3 hovedområder. Punkt 5 gjorde rede for, hvilke grupper der især burde prioriteres. Punkt 6 og 7 omhandlede de økonomiske og arbejdsmæssige forudsætninger for deltagelse. Punkt 8 skildrede forsøgs- og udviklingsarbejdets rolle. Punkt 9 opstillede ønsker til lærernes forudsætninger. Punkt 10 beskæftigede sig med kompetencespørgsmålet.

I den skriftlige fremsættelse gav ordføreren for forslagsstillerne udtryk for, at forslagsstillerne med beslutningsforslaget ønskede at give voksenundervisningen en stærkere placering i 80ernes uddannelsespolitik. Idet der henvistes til folketingets tidligere beslutninger om henholdsvis en reform af de grundlæggende skoleuddannelser og ungdomsuddannelerne, betragtede forslagsstillerne nærværende beslutningsforslag som en naturlig forlængelse af de hidtidige initiativer i bestræbelserne for at udforme og tilrettelægge en sammenhængende, tidssvarende og fremadrettet uddannelsespolitik.

Ved 1. behandling fik forslaget en overvejende velvillig modtagelse af såvel undervisningsministeren som de fleste af de øvrige partiers ordførere.

Uddanelsesudvalget afgav ikke betænkning over forslaget til folketingsbeslutning.
Partiernes ordførere
Jytte Andersen (S), Karen Højte Jensen (KF), Anders Fogh Rasmussen (V), Marianne Bentsen-Pedersen (SF), Bente Juncker (CD), Tove Niemann (FP), Ole Vig Jensen (RV), Steen Tinning (VS) og Jens Kristian Steffensen (KrF)