Luk

Luk
Luk

Luk

L 170 Lov om ændring af lov om fritidsundervisning m.v.

(Ændring af lokalebestemmelser, deltagerbetaling ved specialundervisning m.v.).

Af: Undervisningsminister Bertel Haarder (V)
Samling: 1982-83
Status: Stadfæstet
Lov nr. 251 af 08-06-1983
Efter 1. behandling henvist til uddannelsesudvalget.

Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling.

Loven indebærer, at inden for området fritidsundervisning for voksne ophæves bestemmelserne om parallelhold i instrumentalundervisning og om et maksimumstal på 16 deltagere i studiekredse og bestemmelsen om parallelhold ved specialundervisning. Endvidere ligestilles erhvervsmæssige kursus med aftenskoler m.v. i tilskudsmæssig henseende, og endelig ophæves bestemmelsen om, at en initiativtager i stedet for et oprettelsestal på mindst 12 deltagere kan vælge et gennemsnitligt oprettelsestal på 15 deltagere ved oprettelse af aftenskolehold, aftenhøjskolehold, studiekredse og interessegrupper for voksne.

Lovforslaget indeholdt endvidere et forslag om at nedsætte det offentlige tilskud til specialundervisning fra 100 pct. af lærerløn og lederhonorar til 90 pct.

Til 2. behandling stillede S og SF ændringsforslag om, at staten og kommunen dækkede udgiften til specialundervisning for voksne indvandrere med henholdsvis 75 pct. og 25 pct. Ændringsforslaget blev vedtaget ved 2. behandling. Undervisningsministeren stillede til 3. behandling ændringsforslag, hvorefter udgiften til specialundervisning dækkes af staten og kommunen med hver 50 pct. Ændringsforslaget blev tiltrådt af udvalget og vedtaget ved 3. behandling.

Loven blev vedtaget med 138 stemmer herunder Ingerlise Koefoed (SF)) mod 20 (SF og VS), mens ingen stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Jytte Andersen (S), Karen Højte Jensen (KF), Anders Fogh Rasmussen (V), Marianne Bentsen-Pedersen (SF), Bente Juncker (CD), Tove Niemann (FP), Ole Vig Jensen (RV), Steen Tinning (VS) og Jens Kristian Steffensen (KrF)