Luk

Luk
Luk

Luk

L 204 Lov om ændring af lov for Færøerne om offentlig forsorg

Af: Socialminister Palle Simonsen (KF)
Samling: 1982-83
Status: Stadfæstet
Lov nr. 246 af 08-06-1983
Ved ændringen af lov om offentlig forsorg bringes reglerne for Færøerne i overensstemmelse med reglerne for den øvrige del af riget. Ændringerne i den færøske forsorgslov vedrører især reglerne om kontante ydelser, der er ændret således, at den gældende lovs opdeling af mulighederne for at yde kontanthjælp, der tager udgangspunkt i årsagerne til behovet for hjælp, er afløst af bestemmelser, som i et vist omfang svarer til bistandslovens regler om kontanthjælp, der tager udgangspunkt i behovet for hjælpen.

Niveauet for den forbigående kontanthjælp er dog efter ønske fra færøsk side gjort afhængigt af, om ændringerne i ansøgerens forhold skyldes sygdom, svangerskab og fødsel og ophør af samlivet med ægtefællen eller svigtende arbejdsmuligheder og andre ændringer.

Reglerne om særforsorgen er bevaret, idet. eventuelle ændringer af disse regler behandles i et særligt udvalg.

Reglerne om tilbagebetaling er ligeledes bragt i nærmere overensstemmelse med bistandslovens regler, idet der foreslås en ubetinget tilbagebetalingspligt i svigstilfælde og i tilfælde, hvor der ydes hjælp til den del af terminsydelserne, der vedrører afdrag.

Lovforslaget blev - uden udvalgsbehandling - vedtaget enstemmigt med 121 stemmer; 7 (FP og VS) undlod at stemme.
Partiernes ordførere
Jakob Lindenskov (S), Karen Thurøe Hansen (KF), Johannes Martin Olsen (V), Birthe Hansen (SF), Tove Niemann (FP), Addi Andersen (CD), Aase Olesen (RV), Steen Tinning (VS) og Inge Krogh (KrF)