Luk

Luk
Luk

Luk

L 44 Lov om ændring af lov om statens fremskaffelse af jord og udlån til jordbrugsmæssige formål m.m.

Af: Landbrugsminister Niels Anker Kofoed (V)
Samling: 1982-83
Status: Stadfæstet
Lov nr. 699 af 21-12-1982
Efter 1. behandling henvist til landbrugs- og fiskeriudvalget.

Ifølge loven, der trådte i kraft 1. februar 1983, åbnes der mulighed for, at selskaber og andre sammenslutninger, f. eks. andelsbrug, kan opnå støtte efter loven, rykningsbestemmelserne for lån efter loven ændres, og der skabes adgang for staten til at erhverve forlandsarealer i forbindelse med digesikring og til at gennemføre varmeforsyningsanlægsarbejder i forbindelse med anlæg af gartnerkolonier.

Endvidere foretages visse ændringer vedrørende statens jordlovsudvalg, navnlig at ansvaret for arealadministrationen og erhvervelse og afhændelse af jord til strukturformål fremover skal påhvile jordbrugsdirektoratet.

Der indføres en aldersgrænse på 67 år for jordlovsudvalgets medlemmer samt for medlemmer af jordbrugskommissionerne.

Endelig bemyndiges landbrugsministeren til at foretage tilpasninger i statshusmandsbekendtgørelsen.

Lovforslaget blev behandlet sammen med forslag til lov om ændring af lov om jordfordeling mellem landejendomme, forslag til lov om ændring af lov om arbejderboliger på landet og forslag til lov om ændring af forskellige lovbestemmelser i anledning af oprettelsen af et jordbrugsdirektorat (se de nærmest følgende sager).

Loven fik sin endelige udformning gennem vedtagelsen af 2 af landbrugsministeren, 2 af et flertal (S, SF og FP) og 1 af et mindretal (S og SF) stillede ændringsforslag i betænkningen, hvorefter bl. a. aldersgrænsen på 67 år for jordlovsudvalgets medlemmer blev indført.

Ved 3. behandling blev lovforslaget enstemmigt vedtaget med 145 stemmer.
Partiernes ordførere
Bjørn Rømer Westh (S), Johannes Burgdorf (KF), Henrik Toft (V), Steen Gade (SF), Bent Stubkjær Pedersen (CD), Anker Tang Sørensen (FP) og Hans Larsen-Ledet (RV)