Luk

Luk
Luk

Luk

L 67 Forslag til lov om ændring af lov om børnetilskud og andre familieydelser

(Ændring af normalbidraget).

Samling: 1982-83
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til socialudvalget.

Lovforslaget havde til formål at undgå forskelsbehandling mellem mænd og kvinder for så vidt angår normalbidragets størrelse. Med henblik på at opnå denne ligestilling foresloges normalbidraget forhøjet, således at også moderen skulle betale 3/5 af de udgifter, man antager et barns underhold medfører.

Udvalget afgav beretning over lovforslaget.

Det fremgår af beretningen, at et flertal i udvalget (udvalget med undtagelse af socialistisk folkepartis medlemmer) er indstillet på at medvirke til at fremme ligestillingen mellem kvinder og mænd. Hertil hører ændret lovgivning på mange områder, herunder arbejdsmarkeds-, uddannelses- og skatteområdet. For socialudvalgets vedkommende har man drøftet spørgsmålet om normalbidragets fastsættelse efter løn og ikke efter køn, og flertallet ønsker i den forbindelse at give udtryk for, at der fortsat er et ønske om, at der findes en løsning, sådan at der opnås ligestilling mellem kvinder og mænd på dette område.

Flertallet opfordrede endvidere socialministeren til at fremsætte lovforslag herom.
Partiernes ordførere
Torben Lund (S), Lizzie Lichtenberg (KF), Henrik Toft (V), Asbjørn Agerschou (SF), Yvonne Herløv Andersen (CD), Erling Askjær Jørgensen (FP), Aase Olesen (RV), Steen Tinning (VS) og Inge Krogh (KrF)