Luk

Luk
Luk

Luk

L 92 Lov om ændring af lov om statstilskud m.v. til zoologiske haver

Af: Minister for kulturelle anliggender Mimi Jakobsen (CD)
Samling: 1982-83
Status: Stadfæstet
Lov nr. 198 af 25-05-1983
Efter 1. behandling henvist til kulturudvalget.

Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling.

Ved loven er det lagt til grund, at skønsmæssigt 55 pct. af en zoologisk haves driftsudgifter går til lønninger, medens de resterende 45 pct. vedrører andre udgifter.

Efter loven fastholdes i 1983 og 1984 en dyrtidsregulering af det maksimale statstilskud til den enkelte zoologiske have for så vidt angår de 45 pct., medens der for de 55 pct.s vedkommende i samme periode årligt sker en 4 pct.s regulering.

Efter det oprindelige lovforslag var der alene foreslået en årlig 4 pct. regulering af de statslige maksimumstilskud.

Der var i den forbindelse henvist til det ved lov nr. 575 af 27. oktober 1982 om begrænsning af lønstigninger og om ændring af takt- og dyrtidsregulering (se A.I. nr. 1) vedtagne bortfald af automatiske reguleringer af arbejdsvederlag på grundlag af reguleringspristallet for januar 1983 og følgende reguleringspristal til og med januar 1985 og det forhold, at stigningen i arbejdsvederlag indtil l. april 1985 bør holdes inden for 4 pct. om året.

Loven fik sin endelige udformning ved vedtagelse af et ændringsforslag stillet af RV i tillægsbetænkningen.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 66 stemmer (KF, V, FP, CD, RV, KrF) mod 62 (S, SF, VS). Ingen stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Søren Hansen (S), Annelise Gotfredsen (KF), Povl Brøndsted (V), Ingerlise Koefoed (SF), Kristen Poulsgaard (FP), Grethe Lyngs (CD), Bernhard Baunsgaard (RV), Preben Wilhjelm (VS) og Inge Krogh (KrF)