Luk

Luk
Luk

Luk

L 130 Midlertidig bevillingslov for finansåret 1984

Af: Boligminister Niels Bollmann (CD)
Samling: 1983-84 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. B 5 af 21-12-1983
Ifølge loven bemyndiges regeringen, indtil finansloven for finansåret 1984 er vedtaget, til at opkræve lovhjemlede skatter og statens øvrige indtægter. Regeringen bemyndiges til i samme tidsrum at afholde de udgifter, der er nødvendige for at opretholde og videreføre ministeriers, styrelsers og øvrige statslige institutioners og virksomheders drift samt andre foranstaltninger iværksat med hjemmel i lov, tidligere bevillingslov eller given bevilling i øvrigt. Loven trådte i kraft den 1. januar 1984.

Lovforslaget indeholdt følgende bemærkninger:

»Forslag til finanslov for 1984 kan ikke forventes færdigbehandlet inden finansårets begyndelse. Som følge heraf skal der efter grundlovens § 45, stk. 2, fremsættes forslag til en midlertidig bevillingslov for det kommende finansår.

Forslaget tilsigter at skabe det fornødne grundlag for, hvad der i tidligere sprogbrug blev betegnet statshusholdningens uforstyrrede førelse. Det forudsættes i overensstemmelse med eksisterende bevillingspraksis, at indtægter kan oppebæres og udgifter afholdes med de reguleringer, som måtte følge af udviklingen i tiden, indtil finansloven for 1984 bliver vedtaget.«

Med folketingets samtykke blev lovforslaget færdigbehandlet på samme dag.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 146 stemmer (S, KF, V, SF, CD, FP, RV, KrF og l UP) imod 4 (VS). Ingen undlod at stemme.
Partiernes ordførere
Svend Andersen (S), Agnete Laustsen (KF), Lennart Larsson (V), Jørgen Kruse Rasmussen (CD), Hans Christian Hansen (FP) og Niels Helveg Petersen (RV)