Luk

Luk
Luk

Luk

L 14 Lov om ændring af lov om kvalitetskontrol med fisk og fiskevarer

Af: Fiskeriminister Henning Grove (KF)
Samling: 1983-84 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 560 af 30-11-1983
Efter 1. behandling henvist til landbrugs- og fiskeriudvalget.

Lovens formål er i første række at indføje hjemmel til, at der ved risiko for forurening af fisk fra visse områder kan nedlægges forbud mod ethvert fiskeri i sådanne områder.

Endvidere vil lovens gennemførelse indebære, at der med hjemmel alene i loven om kvalitetskontrol med fisk og fiskevarer kan forbydes omsat fisk fra områder her i landet eller i udlandet, såfremt der findes at være risiko for, at fisken er forurenet.

Hidtil har det kun været muligt for fiskeriministeriet at nedlægge omsætningsforbud i de pågældende forureningssituationer, og hjemmel hertil har måttet søges i både kvalitetskontrolloven og levnedsmiddelloven. Med stigende styrke er der i nogen tid fra flere sider blevet efterlyst en forenklet og hurtigere virkende hjemmel til at etablere omsætningsforbud samt til, at også enhver form for fiskeri kan forbydes, idet forbrugerne af fisk derved vil kunne beskyttes bedre i forureningstilfælde.

Et enigt udvalg indstillede i betænkningen lovforslaget til vedtagelse uændret.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget enstemmigt med 132 stemmer.
Partiernes ordførere
Arne Jensen (S), Henning Andersen (KF), Svend Heiselberg (V), Erik Hove Sørensen (SF), Bent Stubkjær Pedersen (CD), Børge Halvgaard (FP) og Hans Larsen-Ledet (RV)