Luk

Luk
Luk

Luk

L 39 Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet.

Af: Minister for skatter og afgifter Isi Foighel ()
Samling: 1983-84 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 626 af 21-12-1983
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget. Loven indebærer, at den gældende afgiftsfritagelse for elektricitet, der fremstilles ved vind- og vandkraft, og som forbruges af producenten, udvides således, at den også vil omfatte elektricitet, der fremstilles på basis af biogas og anden vedvarende energi.

Loven indebærer endvidere, at ministeren for skatter og afgifter bemyndiges til at yde et tilskud svarende til afgiften pr. kWh til el-producenter for den mængde elektricitet, der fremstilles ved vindkraft, vandkraft, biogas eller anden vedvarende energi, og som leveres til el-forsyningsnettet. Dog kan der ikke ydes tilskud til producenterne i det omfang, disse kan få tilbagebetalt el-afgift efter § 11.

Loven fik sin endelige udformning ved vedtagelse af 2 af ministeren for skatter og afgifter i betænkningen stillede og af udvalget tiltrådte ændringsforslag.

Ved 3. behandling blev lovforslaget enstemmigt vedtaget med 159 stemmer.
Partiernes ordførere
Børge Bakholt (S), Annelise Gotfredsen (KF), Knud Andersen (V), Ib Bjørn Poulsen (SF), Bente Juncker (CD), Knud Lind (FP), Aase Olesen (RV) og Mikael Lennart Waldorff (VS)