Luk

Luk
Luk

Luk

B 50 Forslag til folketingsbeslutning om registrering af sindslidende

Samling: 1983-84 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget.

Ifølge beslutningsforslaget opfordredes regeringen til i overensstemmelse med flertalsindstillingen i delbetænkningen fra udvalget vedrørende sindslidendes retsstilling at afskaffe registreringen i politiets registre af personer, der tvangsindlægges i henhold til sindssygeloven, og til at sikre automatisk egenindsigt i det fælleskommunale psykiatriske centralregister og i eventuelle andre særrregistre over sindslidende.

Bortset fra henvisningen i teksten til flertalsindstillingen fra udvalget vedrørende sindslidendes retsstilling var beslutningsforslaget en genfremsættelse af et i folketingsåret 1982-83 fremsat forslag, se Folketingsårbog 1982-83, side 368. Forslaget var endvidere en uændret genfremsættelse af et i folketingsårets 1. samling fremsat beslutningsforslag, se B. II. nr. 31 (1. samling).

Forslaget kom til 1. behandling sammen med forslag til folketingsbeslutning om administrative forbedringer af sindslidendes retsstilling, se nærmest følgende sag.

Ordføreren fra socialistisk folkeparti var ved 1. behandling positiv over for forslaget, mens ordførerne fra det konservative folkeparti og venstre udtrykte forståelse for, at sindslidende mennesker ikke bør udsættes for nogen særbehandling i forhold til andre, men anførte, at også andre hensyn spillede ind, og henviste til de forslag, som et mindretal i udvalget vedrørende sindslidendes retsstilling havde foreslået som mulige løsninger.

Retsudvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Jimmy Stahr (S), Hagen Hagensen (KF), Bjørn Elmquist (V), Alice Faber (SF) og Jørgen Lenger (VS)