Luk

Luk
Luk

Luk

B 68 Forslag til folketingsbeslutning om fremskaffelse og finansiering af boliger for ældre og personer med handicap

Samling: 1983-84 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til boligudvalget.

Ifølge forslaget til folketingsbeslutning opfordres boligministeren til - med henblik på vedtagelse i denne samling - inden udgangen af folketingsåret 1983-84 at fremsætte forslag til lov om ændring af lov om boligbyggeri, af lov om indeksregulerede realkreditlån samt af lov om indviduel boligstøtte med det formål at fremskaffe og finansiere egnede boliger for ældre og personer med handicap.

Lovforslaget skal åbne adgang for kommunerne til selv eller gennem almennyttige boligselskaber at

1) erhverve og ombygge bygninger såvel inden for den bestående bygningsmasse som i nybyggeriet med henblik på, at kommunen skal kunne anvise egnede boliger for ældre og personer med handicap, samt

2) gennemføre en ensartet finansiering af ældreboliger på indeksbasis efter principper svarende til dem, der gælder for almennyttigt byggeri.

Finansieringen skal gælde boliger, hvortil kommunen får anvisningsret, hvad enten det drejer sig om boliger i nybyggeriet eller boliger, der fremkommer ved ombygning eller renovering i forbindelse med sanering, byfornyelse eller på anden måde.

Udvalget afgav ikke betænkning, men i stedet en beretning over forslaget til folketingsbeslutning.
Partiernes ordførere
Torben Lund (S), Merete Aarup (KF), Ruth Olsen (SF), Birgith Mogensen (CD), Jørgen Estrup (RV), Pia Kjærsgaard (FP) og Keld Albrechtsen (VS)