Luk

Luk
Luk

Luk

B 94 Forslag til folketingsbeslutning om en konkret handlingsplan til forebyggelse og bekæmpelse af nitrats og andre næringssaltes belastning af grundvand, drikkevand, åer, søer og nære havområder

Samling: 1983-84 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til miljø- og planlægningsudvalget.

Ifølge forslaget pålagde folketinget regeringen inden udgangen af 1984 at fremkomme med en konkret handlingsplan til bekæmpelse af den stigende nitrat- og næringssaltforurening af vort grundvand, vort drikkevand, vore åer og søer samt af de nære havområder.

Planen bør indeholde i hvert fald følgende punkter:


1. Forslag til yderligere forskning, flere landsdækkende undersøgelser og forsøg ud over de i dag kendte.

2. Forslag til oplysningskampagner for at øge befolkningens forståelse for disse problemers betydning for mennesker og natur.

3. Forslag om krav til statslige, amtskommunale og kommunale myndigheder med hensyn til forebyggende foranstaltninger i forbindelse med næringssaltforureningen.


4. Forslag om krav til industrivirksomheder og til den enkelte landmand vedrørende yderligere rensning af spildevand, begrænset udledning fra møddinger, kontrolleret brug af kunstgødning, animalsk gødning m.v.

5. Forslag til eventuelle støtteordninger i en overgangsperiode.

6. Forslag til lovinitiativer, som kan sikre befolkningen rent drikkevand, som kan beskytte vore rekreative områder, og som kan sikre erhvervsinteresser.

Forslaget kom til 1. behandling sammen med forslag til folketingsbeslutning om foranstaltninger til nedbringelse af belastningen af grundvandsforekomster og danske farvande med næringssalte, se nærmest følgende sag.

Udvalget afgav beretning over forslaget.
Partiernes ordførere
Jytte Hilden (S), Viggo Fischer (KF), Peder Sønderby (V), Steen Gade (SF), Leif Hermann (SF), Lone Dybkjær (RV), Ole Maisted (FP), Anne Grete Holmsgaard (VS) og Jens Kristian Steffensen (KrF)