Luk

Luk
Luk

Luk

L 125 Lov om ændring af ligningsloven

(Fradragstidspunkt for renteudgifter m.v. og tidspunkt for beskatning af visse renteindtægter).

Af: Minister for skatter og afgifter Isi Foighel (KF)
Samling: 1983-84 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 203 af 17-05-1984
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Loven går først og fremmest ud på, at der fastsættes nærmere regler om, hvornår renteudgifter, der er fradragsberettigede, skal påvirke opgørelsen af den skattepligtige indkomst. Herudover indeholder loven regler om den tidsmæssige placering af fradragsretten for visse andre fradragsberettigede løbende ydelser og engangsydelser, som har tilknytning til låneengagementer. Loven tilsigter ligeledes at regulere den skattemæssige behandling af forudforfaldne renteudgifter i de tilfælde, hvor stiftelse af et lån finder sted kort tid før den fulde skattepligt ophører af anden grund end ved død.

Loven indeholder endvidere regler om mulighed for nedskrivning på visse renteindtægter, der ikke betales til tiden.

Ved ændringsforslag i udvalgsbetænkningen blev det endvidere pålagt banker m.fl. der er omfattet af årsregnskabsloven, at periodisere renteindtægter og -udgifter. Endvidere skete der regulering af beskatningen af renteindtægter i forbindelse med fraflytning. Endelig skete der ændringer af ikrafttrædelsesbestemmelsen.

Ved 3. behandling vedtoges lovforslaget med 147 stemmer (S, KF, V, SF, RV, CD, VS og KrF) mod 6 (FP og FD).
Partiernes ordførere
Ole Stavad (S), Hagen Hagensen (KF), Anders Fogh Rasmussen (V), Jens Thoft (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Ove Jensen (FP), Arne Bjerregaard (KrF) og Jørgen Lenger (VS)