Luk

Luk
Luk

Luk

L 137 Forslag til lov om ændring af lov om levnedsmidler m.m.

Samling: 1983-84 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til miljø- og planlægningsudvalget.

Lovforslagets formål er at medvirke til at sikre befolkningen adgang til levnedsmidler, der ud fra den eksisterende ernæringsforsknings viden er ernæringsmæssigt gode.

Ved lovforslaget foreslås en kombination af krav om friholdelse af basislevnedsmidler for farve- og aromastoffer med indførelse af varestandarder og forbeholdte varebetegnelser inden for visse kødprodukter. Herved sikres iflg. lovforslaget, at forbrugeren inden for de ernæringsmæssigt vigtigste dagligvarer har adgang til produkter af en ernæringsmæssigt acceptabel kvalitet.

Ved 1. behandling blev en række af intentionerne i forslaget positivt modtaget af miljøministeren og ordførerne fra KF, V, RV, VS og KrF. Ordføreren fra FP kunne ikke tilslutte sig forslaget.

I udvalgets beretning over forslaget anføres bl.a., at miljøministeren inden folketingssamlingen 1984-85 vil udstede en bekendtgørelse vedr. friholdelse af de ernæringsmæssigt vigtigste basislevnedsmidler for farvestoffer. Endvidere vil der blive udsendt en bekendtgørelse om varestandarder for kødprodukter, herunder at de omsætningsmæssigt mest betydningsfulde kødprodukter friholdes for farve- og aromastoffer.
Partiernes ordførere
Dorte Bennedsen (S), Jette Thomsen (KF), Bente Mousten Nielsen Hansen (V), Tommy Dinesen (SF), Lone Dybkjær (RV), Ole Maisted (FP), Anne Grete Holmsgaard (VS) og Jens Kristian Steffensen (KrF)