Luk

Luk
Luk

Luk

L 159 Forslag til lov om ændring af lov om indeksregulerede realkreditlån og lov om statstilskud til udnyttelse af vedvarende energikilder m.v.

(Indeksfinansiering af vedvarende energianlæg).

Samling: 1983-84 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til det energipolitiske udvalg.

Lovforslaget, der blev behandlet sammen med forslag til lov om rentebidrag til vedvarende energianlæg m.v. finansieret med indekslån [af Lone Dybkjær (RV) m.fl.], se nærmestfølgende sag, havde til formål sammen med det lige nævnte lovforslag at gennemføre en økonomisk ligestilling ved investering i vedvarende energianlæg og kombinerede anlæg. Dette tænkes opnået ved indeksfinansiering med rentebidrag, således at renten på indekslånene bliver 0.

Lovforslagene giver mulighed for indeksfinansiering af vedvarende energianlæg og de dertil knyttede anlæg (fjernvarmerør, grunde, bygninger m.v.) med 20½-årige indekslån (type I). En rente på 0 opnås ved, at staten yder rentebidrag efter samme principper som for almennyttigt byggeri og private andelsboliger.

Energianlæg omfattet af reglerne skal helt eller delvis opfylde betingelserne for at opnå statstilskud til udnyttelse af vedvarende energikilder. Det foreslås samtidig, at tilskudsprocenten for investorer, der ikke kan udnytte rentefradrag, øges fra de nuværende 30 til 35.

Udvalget afgav ikke betænkning over lovforslaget.
Partiernes ordførere
Mette Groes (S), Annelise Gotfredsen (KF), Søren Riishøj (SF) og Steen Tinning (VS)