Luk

Luk
Luk

Luk

L 36 Lov om anvendelsen af visse af De europæiske Fællesskabers retsakter om ind- og udførsel af varer

Af: Industriminister Ib Stetter (KF)
Samling: 1983-84 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 109 af 28-04-1984
Efter 1. behandling henvist til erhvervsudvalget.

Ved loven, der trådte i kraft 1. april 1984, fastsættes de strafferetlige regler, som skal anvendes af danske domstole ved overtrædelse af De europæiske Fællesskabers umiddelbart bindende retsakter om ind- og udførsel af varer.

Samtidig bemyndiges industriministeren til at fastsætte bestemmelser, der er nødvendige for anvendelsen her i landet af Det europæiske økonomiske Fællesskabs forordninger efter artikel 113 om ind- og udførsel af varer og Det europæiske Kul- og Stålfællesskabs beslutninger om ind- og udførsel af kul og stål.

Om baggrunden for lovforslaget var det bl.a. i den skriftlige fremsættelse anført følgende:

» ..
Ved Danmarks indtræden i EF i 1973 var den fælles handelspolitik efter Romtraktatens artikel 113 kun gennemført i begrænset omfang, og der var derfor ikke noget øjeblikkeligt behov for lovgivning om anvendelsen af EF-retsakter vedrørende ind- og udførsel af varer. Det var der derimod på landbrugs- og fiskeriområdet, hvorfor den nødvendige lovgivning blev gennemført umiddelbart forud for Danmarks indtræden i EF. Den fælles handelspolitik er imidlertid nu blevet gennemført i vid udstrækning, og der har inden for de sidste par år vist sig behov for også på det handelspolitiske område at gennemføre en lovgivning svarende til den på landbrugs- og fiskeriområdet gældende. Det lovforslag, der hermed fremsættes, er med de nødvendige tilpasninger udarbejdet på grundlag af den nævnte lovgivning.
...«

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 107 stemmer (S, KF, V, RV, CD og KrF) mod 27 (SF, FP og VS).
Partiernes ordførere
Christian Kelm-Hansen (S), Arne Lund (KF), Jens Skrumsager Skau (V), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Addi Andersen (CD), Hans Larsen-Ledet (RV), Helge Dohrmann (FP) og Keld Albrechtsen (VS)