Luk

Luk
Luk

Luk

L 90 Forslag til lov om ændring af lov om private registre m.v. og lov om offentlige myndigheders registre

Samling: 1983-84 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget.

Lovforslaget tilsigtede en skærpelse af reglerne for registrering og videregivelse af »sensitive« oplysninger, indførelse af generel anmeldelsespligt for private registre, strammere regler om samkøring af registre samt styrkelse af registrerede personers adgang til oplysninger om sig selv.

Ved 1. behandling af lovforslaget påpegede justitsministeren nogle vanskeligheder ved gennemførelsen af lovforslaget, men tilkendegav samtidig, at han var indstillet på at gennemgå erfaringerne med administration af registerlovene med henblik på i næste folketingsår at give folketinget en redegørelse om registerlovgivningen, således at folketinget mere generelt kunne få lejlighed til at overveje, i hvilket omfang der er behov for revision af de to love.

Ordførerne fra S, SF og RV gav udtryk for, at de var enige i intentionerne med lovforslaget, men måske fandt yderligere ændringer nødvendige. Ligesom de øvrige ordførere var de desuden tilfredse med justitsministerens tilsagn om en redegørelse om registerlovgivningen.

Lovforslaget er en genfremsættelse af et i 1. samling fremsat lovforslag, se A. 11. nr. 65, 1. samling.

Retsudvalget afgav ikke betænkning over lovforslaget.
Partiernes ordførere
Lissa Mathiasen (S), Hagen Hagensen (KF), Birthe Rønn Hornbech (V), Ebba Strange (SF), Peter Duetoft (CD), Bernhard Baunsgaard (RV), Ove Jensen (FP) og Jørgen Lenger (VS)