Luk

Luk
Luk

Luk

B 131 Forslag til folketingsbeslutning om foranstaltninger til fremme af anvendelse af vedvarende energi.

Af: Lone Dybkjær (RV) og Jørgen Estrup (RV)
Samling: 1984-85
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til energipolitisk udvalg.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

»Folketinget opfordrer energiministeren til med virkning fra finansåret 1986 inden for rammerne af de årlige bevillinger til vedvarende energi at yde en årlig støtte til indeksfinansierede anlæg. Dette sker om nødvendigt ved fremsættelse af lovforslag. Støtten skal normalt svare til renteudgiften på indekslånet.

Hvor det klart kan dokumenteres, at anlæggene giver økonomisk overskud, f. eks. som følge af kraftig stigning i de almindelige energipriser, kan ministeren formindske eller helt afskaffe støtten. Støtten kan ydes samtidig med den almindelige støtte til vedvarende energi, som ligeledes vil kunne formindskes eller afskaffes i takt med, at anlæggene bliver billigere.

Ministeren opfordres endvidere til at oprette en informations- og brugerbevilling, som kan gøre det lettere for lokale arbejdsgrupper at informere om vedvarende energi og at skaffe de grundlæggende oplysninger, der er nødvendige for, at større projekter kan komme i gang.

Til dette formål skal der indtil videre afsættes 10 mill. kr. om året.

Pengene administreres af energistyrelsens varmeplankontorer efter indstilling fra et udvalg med repræsentanter for Samvirkende Energikontorer, informationssekretariatet for vedvarende energi, Kommunernes Landsforening, Amtsrådsforeningen og OVE.

Energiministeren skal over for folketingets energiudvalg afgive en redegørelse for, hvordan han vil administrere disse ordninger.«

Energipolitisk udvalg afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Mette Groes (S), Annelise Gotfredsen (KF), Laurits Tørnæs (V), Søren Riishøj (SF), Birgith Mogensen (CD), Lone Dybkjær (RV), Steen Tinning (VS) og Ove Jensen (FP)