Luk

Luk
Luk

Luk

B 135 Folketingsbeslutning om Danmarks ratifikation af overenskomst om afgrænsning af kontinentalsoklen og fiskerizonerne mellem Danmark og Sverige undertegnet i København den 9. november 1984.

Af: Udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V)
Samling: 1984-85
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1. behandling henvist til udenrigsudvalget.

Med folketingsbeslutningen meddelte folketinget sit samtykke til, at Danmark ratificerer den i København den 9. november 1984 undertegnede overenskomst om afgrænsning af kontinentalsoklen og fiskerizonerne mellem Danmark og Sverige.

Om indholdet af overenskomsten hedder det i den skriftlige fremsættelse bl.a.:

»Den ved overenskomsten fastlagte grænselinje omfatter alle de fælles farvande mellem Danmark og Sverige. Grænselinjen er i princippet en midtlinje, som er draget med fuld vægt til de danske øer Læsø, Anholt, Hesselø samt Bornholm.

Til overenskomsten er knyttet to notevekslinger om visse fiskerispørgsmål. Den ene noteveksling indebærer, at konventionen af 31. december 1932 angående fiskeriforholdene i de til Danmark og Sverige grænsende farvande forlænges i mindst ti år. Denne konvention tillader fiskerfartøjer fra hvert af de to lande at drive fiskeri i Kattegat indtil tre sømil fra det andet lands kyst.

Den anden noteveksling giver en gensidig adgang til torskefiskeri i mindst ti år i et område nord og syd for den aftalte grænselinje nordøst for Bornholm. Til denne noteveksling er knyttet en forhandlingsprotokol, som indeholder de nærmere vilkår for dette torskefiskeri.«

Folketingsbeslutningen vedtoges ved 2. (sidste) behandling enstemmigt med 139 stemmer.
Partiernes ordførere
Kjeld Olesen (S), John Arentoft (KF), Jens Peter Jensen (V), Søren Riishøj (SF), Arne Stinus (RV), Keld Albrechtsen (VS) og Kristen Poulsgaard (FP)