Luk

Luk
Luk

Luk

B 138 Forslag til folketingsbeslutning om at friholde rigshospitalet for besparelser.

Samling: 1984-85
Status: 2. behandlet/Forkastet
Efter 1. behandling henvist til kommunaludvalget.

Efter beslutningsforslaget pålægges det regeringen ikke at gennemføre de aktuelle besparelser på rigshospitalet for 1985 og de bebudede besparelser for 1986-89.

Regeringen skal sikre, at rigshospitalet fortsat får det økonomiske grundlag for at kunne fungere som et højtspecialiseret landsdels- og landshospital, der fortsat kan påtage sig de behandlings-, undervisnings- og forskningsforpligtelser, som folketinget har forudsat skal være rigshospitalets arbejdsopgaver.

På denne baggrund opfordres regeringen til med øjeblikkelig virkning at ændre den gældende betalingsordning, således at alle indtægterne ved betalingsordningen tilfalder rigshospitalet, og således at rigshospitalet kan afholde merudgifter, i det omfang indtægterne overstiger det budgetterede. Forslaget indebærer, at visse af de ved aktstykke nr. 138 af 12. december 1979 tiltrådte bestemmelser må ændres for så vidt angår bestemmelserne om tilbageførsel af indtægterne til sygehuskommunen.

Forslaget blev forkastet med 50 stemmer for (S, VS og FP) og 70 imod (KF, V, RV, CD, KrF og FD), mens 13 (SF) undlod at stemme.
Partiernes ordførere
Hanne Andersen (S), Karen Højte Jensen (KF), Bente Mousten Nielsen Hansen (V), Tommy Dinesen (SF), Dagmar Kirstine Mørk Jensen (RV), Jørgen Lenger (VS), Kristen Poulsgaard (FP) og Ole Maisted (FD)