Luk

Luk
Luk

Luk

B 32 Forslag til folketingsbeslutning om rigsretstiltale i dagpengeskandalen.

Samling: 1984-85
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til udvalget for forretningsordenen.

Efter forslaget skulle samtlige arbejdsministre siden 1970 sættes under rigsretstiltale til strafs lidelse for i perioden siden 1970 frem til oktober 1983 som arbejdsministre at have overtrådt ministeransvarlighedsloven »ved dels at foretage ulovlige forskudsudbetalinger til arbejdsløshedskasser, dels at have gjort sig skyldige i, at staten har mistet trecifrede millionbeløb, ved ikke at drage omsorg for en rimelig forrentning og en kort gennemløbstid for de udbetalte forskud.«

1. behandling af forslaget fandt sted umiddelbart efter forespørgslen om samme sag (se nedenfor under C I nr. 9).

Der viste sig ikke herunder et flertal for forslaget blandt ordførerne, hvoraf nogle henviste til den undersøgelse, der skulle starte i udvalget for forretningsordenen i henhold til den motiverede dagsorden, der blev vedtaget under forespørgselsdebatten, jfr. omtalen heraf under B I, nr. 2 (folketingsbeslutning om nedsættelse af en kommissionsdomstol).

Udvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Ole Espersen (S), Hagen Hagensen (KF), Bjørn Elmquist (V), Ebba Strange (SF), Peter Duetoft (CD), Bernhard Baunsgaard (RV), Jørgen Lenger (VS), Flemming Kofod-Svendsen (KrF), Helge Dohrmann (FP) og Ole Maisted (FD)