Luk

Luk
Luk

Luk

B 46 Forslag til folketingsbeslutning om fremme af nye industrielle komplekser.

Samling: 1984-85
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til erhvervsudvalget.

Ifølge forslaget til folketingsbeslutning opfordres regeringen til at pålægge teknologirådet at udarbejde forslag til fremme af nye industrielle komplekser efter de retningslinjer, der er skitseret i SiDs publikation »Sådan skabes nye arbejdsplader«, og som i betydeligt omfang praktiseres i det japanske ministerium for international handel og industris stor-skala-projekter.

Som baggrund for beslutningsforslaget har forslagsstillerne i bemærkningerne til forslaget bl.a. anført, at tiltag som det teknologiske udviklingsprogram – hvis sigte efter forslagsstillerne er en ukritisk fremme af den teknologiske udvikling – bør ledsages af bestræbelser for at opbygge nye erhvervskomplekser, der tager udgangspunkt i særlige eksisterende eller nyskabte kvaliteter i det danske samfund og dermed er med til at fastholde og fremme disse kvaliteter. Samtidig vil de produkter, der udspringer af en sådan udvikling, have bedre langsigtede muligheder på eksportmarkedet på grund af det indbyggede kvalitetspræg.

Udvalget afgav ikke betækning over forslaget til folketingsbeslutning.
Partiernes ordførere
Svend Andersen (S), Arne Lund (KF), Helge Sander (V), Kjeld Rahbæk Møller (SF), René Brusvang (CD), Hans Larsen-Ledet (RV) og Helge Dohrmann (FP)