Luk

Luk
Luk

Luk

L 114 Lov om ændring af fotografiloven.

Af: Minister for kulturelle anliggender Mimi Jakobsen (CD)
Samling: 1984-85
Status: Stadfæstet
Lov nr. 275 af 06-06-1985
Efter 1. behandling henvist til kulturudvalget.

Loven indebærer en mindre revision af fotografiloven.

Loven medfører ændringer på følgende områder:

1. Der indføres en såkaldt aftalelicensbestemmelse vedrørende fotokopiering m.v. inden for undervisningsvirksomhed,

2. Der indføres en generel licensordning på kabelområdet for kabelanlæg med mere end 25 tilslutninger. Licensordningen skal sikre fotograferne en vederlagsret i forbindelse med samtidig og uændret viderespredning af fjernsynsprogrammer over kabelanlæg.

Dette vederlagskrav kan dog kun gøres gældende af en enkelt af ministeren for kulturelle anliggender godkendt fællesorganisation.

3. Der indføres en bestemmelse, der regulerer forholdet mellem lovgivningen om offentlighed i forvaltningen og fotografiloven.

4. Visse af gældende lovs sanktionsbestemmelser ændres;
ændringerne er dog hovedsagelig af redaktionel art.

Lovforslaget blev behandlet sammen med forslag til lov om ændring af ophavsretsloven, se nærmest foranstående sag, og om baggrunden for fremsættelse af lovforslagene henvises der i det hele til omtalen heraf under foregående sag og de dér anførte yderligere henvisninger.

Lovforslaget fik sin endelige udformning ved vedtagelse af 2 af ministeren for kulturelle anliggender og 1 af et flertal (udvalget med undtagelse af FP) stillede ændringsforslag.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 111 stemmer (S, KF, V, RV, CD og KrF) mod 10 (VS, FP og FD); 14 (SF) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Hans Hækkerup (S), Annelise Gotfredsen (KF), Helge Sander (V), Bente Mousten Nielsen Hansen (V), Ingerlise Koefoed (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Bente Juncker (CD), Steen Tinning (VS) og Kristen Poulsgaard (FP)