Luk

Luk
Luk

Luk

L 143 Lov om ophævelse af lov om oprettelse af en produktivitetsfond.

Af: Finansminister Palle Simonsen (KF)
Samling: 1984-85
Status: Stadfæstet
Lov nr. 57 af 20-02-1985
Lovens tekst har følgende ordlyd:

»§ 1. Lov nr. 85 af 31. marts 1953 om oprettelse af en produktivitetsfond ophæves med virkning fra 28. februar 1985.

§ 2. Det beløb, der den 28. februar 1985 indestår i Produktivitetsfonden, overføres til den Dansk-Amerikanske Fond for Udveksling af Teknologi.«

Om baggrunden for lovforslaget udtalte finansministeren i sin skriftlige fremsættelse bl.a.:

»Nærværende lovforslag skal ses som en konsekvens af, at lov om oprettelse af en produktivitetsfond pr. 31. december 1984 er en tom lov. De sidste udlån under fonden – som skete under en ramme på 4 mill. kr. til modernisering og rationalisering af detailbutikker inden for levnedsmiddelbranchen – blev standset i 1980, og de udlånte midler er nu fuldt ud tilbagebetalt.

Midlerne stammer fra gaveydelser modtaget i henhold til det Europæiske genopbygningsprogram (Marshall-planen), og midlerne kan anvendes til formål, som Danmark og USA kan blive enige om. Der er truffet aftale om oprettelse af en dansk-amerikansk fond for udveksling af teknologi. Formålet med fonden er at fremme udvekslingen af videnskabelig og teknologisk viden mellem USA og Danmark.«

Lovforslaget vedtoges ved 3. behandling uden forudgående udvalgsbehandling med 110 stemmer (S, KF, V, SF, RV, CD, FP, KrF) mod 2 (Anne Grete Holmsgård (VS) og Tinning (VS); 2 medlemmer (Lenger (VS) og Elisabeth Bruun Olesen (VS) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Svend Andersen (S), Flemming Hansen (KF), Jens Peter Jensen (V), Jes Lunde (SF), Hans Larsen-Ledet (RV), Keld Albrechtsen (VS) og Helge Dohrmann (FP)