Luk

Luk
Luk

Luk

L 154 Lov om efteruddannelse.

(Erhvervsrettede kurser m.v.).

Af: Undervisningsminister Bertel Haarder (V)
Samling: 1984-85
Status: Stadfæstet
Lov nr. 271 af 06-06-1985
Efter 1. behandling henvist til uddannelsesudvalget.

Lovens formål er at fremme udvikling og gennemførelse af erhvervsrettede efter- og videreuddannelser, der tilrettelægges og gennemføres lokalt i nært samarbejde mellem erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner.

Loven indebærer, at staten kan yde tilskud til gennemførelsen af forsøgs- og udviklingsarbejde vedrørende erhvervsrettet efter- og videreuddannelse. Staten kan endvidere yde tilskud til dækning af kursusudgiften og kan til deltagere over 25 år yde voksenuddannelessstøtte.

Det fremgår af den skriftlige fremsættelsestale, at lovforslaget er en opfølgning af punkt 4 i folketingsbeslutningen om 10-punkts-programmet for voksenundervisning og folkeoplysning, se herom Folketingsårbog 1983-84, side 447.

Lovforslaget skal ses i sammenhæng med det af arbejdsministeren fremsatte lovforslag om arbejdsmarkedsuddannelserne, se A. I. nr. 7.

Lovforslaget vedtoges med 72 stemmer (KF, V, RV, CD, KrF og FP) mod 66 (S, SF og VS).
Partiernes ordførere
Jytte Andersen (S), Knud Erik Kirkegaard (KF), Laurits Tørnæs (V), Alice Faber (SF), Ole Vig Jensen (RV), Bente Juncker (CD), Elisabeth Bruun Olesen (VS) og Jens Kristian Steffensen (KrF)