Luk

Luk
Luk

Luk

B 125 Forslag til folketingsbeslutning om revision af lov om offentlige myndigheders registre.

Samling: 1985-86
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til retsudvalget.

Beslutningsforslaget indeholdt en opfordring til regeringen til i folketingsåret 1986-87 at fremsætte forslag til revision af lov om offentlige myndigheders registre. Retningslinjerne for en sådan revision var nærmere angivet i forslaget og indebar bl.a., at registerforskrifter skulle godkendes af registertilsynet og præciseres, en udvidelse af definitionen på oplysninger, der må karakteriseres som særligt følsomme, en skærpelse af reglerne om videregivelse af oplysninger til private og til andre offentlige myndigheder, samt at samkøring af registre kun burde kunne ske med registertilsynets godkendelse, og hvis væsentlige samfundsmæssige interesser gjorde det påkrævet. Endvidere blev det foreslået, at den registrerede burde have meddelelse om registrering og om videregivelse af oplysninger, samt at der skulle fastsættes regler om berigtigelse af oplysninger og frister herfor. Endelig blev det foreslået, at politiets og forsvarets efterretningstjenesters registre burde inddrages under loven.

Forslaget skal ses i sammenhæng med forslag til lov om ændring af lov om private registre m.v. [af Leif Hermann (SF) m.fl.] (se A.II. nr. 51).

Forslaget kom til 1. behandling sammen med dette lovforslag og forslag til lov om ændring af lov om private registre m.v. [af Bernhard Baunsgaard (RV) m.fl.] (se A. II. nr. 50).

Retsudvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Lissa Mathiasen (S), Hagen Hagensen (KF), Birthe Rønn Hornbech (V), Leif Hermann (SF), Ebba Strange (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Birgith Mogensen (CD), Jørgen Lenger (VS), Kristen Poulsgaard (FP) og Inger Stilling Pedersen (KrF)