Luk

Luk
Luk

Luk

B 145 Folketingsbeslutning om ændring af folketingsbeslutning om statsrevisorernes valg og virksomhed.

Samling: 1985-86
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1. behandling henvist til udvalget for forretningsordenen.

Ved folketingsbeslutningen ændredes § 2, stk. 2, i folketingsbeslutningen om statsrevisorernes valg og virksomhed, hvorefter en statsrevisor » ikke uden tilladelse af folketingets udvalg for forretningsordenen (må) beklæde nogen stilling eller varetage noget lønnet hverv af varigere karakter, dersom retten til antagelse til eller afskedigelse fra stillingen eller hvervet er henlagt til en statslig eller kommunal administrativ myndighed eller til en koncessioneret eller statsunderstøttet virksomhed.«

Ændringen bestod i en ophævelse af reglen for så vidt angår kommunale stillinger og hverv i såvel primær- som amtskommuner.

Endvidere nedsattes statsrevisorernes pensionsalder fra 67 til 60 år.

I bemærkningerne til beslutningsforslaget findes en redegørelse for baggrunden såvel for den i 1962 gennemførte oprindelige bestemmelse som for præsidiets forslag om reglens ophævelse for det kommunale område. Der henvises her til, at den kommunale virksomhed, der fuldt ud finansieres ved bloktilskud eller kommunale skatter, ikke er underlagt statens revision.

Nedsættelsen af pensionsalderen skete i lighed med den tilsvarende nedsættelse af pensionsalderen for folketingsmedlemmerne, jfr. det samtidig gennemførte lovforslag om ændring af lov om valg til folketinget. (Om folketingsvederlaget, pension m.v.), se under A.I. nr. 183. De øvrige ændringer af folketingsmedlemmernes vederlag og pensionsforhold, der gennemførtes i denne forbindelse, blev derimod ikke overført til statsrevisorerne, hvilket medførte nogle tekniske ændringer i folketingsbeslutningen om statsrevisorernes valg og virksomhed, der gennemførtes i denne folketingsbeslutning.

I udvalgets betænkning stilledes et teknisk ændringsforslag til ikrafttrædelsesbestemmelsen. Efter vedtagelsen af dette vedtoges folketingsbeslutningen enstemmigt med 144 stemmer.
Partiernes ordførere
Svend Jakobsen (S) og Pia Kjærsgaard (FP)