Luk

Luk
Luk

Luk

B 28 Forslag til folketingsbeslutning om udarbejdelse af forslag til en ændret struktur for Københavns, Frederiksberg, Dragør og Tårnby kommuner.

Samling: 1985-86
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til kommunaludvalget.

I forslaget til folketingsbeslutning pålagde folketinget regeringen inden udgangen af 1985 at nedsætte et udvalg, der efter de i forslaget udstukne retningslinjer skulle udarbejde et forslag til ændring af den kommunale struktur for et område bestående af Københavns, Frederiksberg, Dragør og Tårnby kommuner. Retningslinjerne gik bl.a. ud på, at amtsfunktionerne for de fire kommuner skulle samles i et Københavns byamt, og at der inden for byamtets område skulle oprettes ca. 20 bydelskommuner.

Ved 1. behandling var såvel indenrigsministeren som de øvrige partiers ordførere afvisende over for forslaget, idet ordføreren for VS dog var villig til at diskutere videre på grundlag af forslaget.

Kommunaludvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Tove Lindbo Larsen (S), Birgit Fogh-Andersen (KF), Thor Pedersen (V), Asbjørn Agerschou (SF), Dagmar Kirstine Mørk Jensen (RV), Jørgen Lenger (VS) og Kristen Poulsgaard (FP)