Luk

Luk
Luk

Luk

B 92 Folketingsbeslutning om det sociale udvalgs forpligtelser i forbindelse med uden- og indenretlig afhøring af børn og unge under 18. år.

Samling: 1985-86
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1. behandling henvist til socialudvalget.

Folketingsbeslutningen pålagde socialministeren at udfærdige en bekendtgørelse om det sociale udvalgs forpligtelser i forbindelse med uden- og indenretlig afhøring af børn og unge under 18 år efter en række nærmere angivne retningslinjer. Det præciseredes således, i hvilke tilfælde det sociale udvalg skal sende en repræsentant i forbindelse med afhøring hos politiet og i retten. Endvidere fastsloges det, at udvalget normalt skal underrette barnets eller den unges forældre. Endelig blev det angivet nærmere, hvilke opgaver udvalgets repræsentant har under en afhøring.

Om baggrunden for forslaget til folketingsbeslutning oplyste ordføreren for forslagsstillerne i den skriftlige fremsættelse, at det udkast til cirkulære om udenretlig afhøring af børn og unge i straffesager m.v., som havde været sendt til høring, ikke efter forslagsstillernes opfattelse gav børn og unge fornøden beskyttelse i afhøringssituationer.

Forslaget til folketingsbeslutning vedtoges ved 2. (sidste) behandling med 117 stemmer (S, KF, V, SF, RV, CD, VS og KrF) mod 4 (FP).
Partiernes ordførere
Joanna Rønn (S), Kaj Ikast (KF), Birthe Rønn Hornbech (V), Carsten Andersen (SF), Leif Hermann (SF), Dagmar Kirstine Mørk Jensen (RV), Birgith Mogensen (CD), Steen Tinning (VS) og Helge Dohrmann (FP)