Luk

Luk
Luk

Luk

L 142 Forslag til lov om ændring af lov om ejerlejligheder og om ændring af lov om boligbyggeri.

Af: Boligminister Niels Bollmann (CD)
Samling: 1985-86
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til boligudvalget.

Lovforslaget giver i et vist omfang kommunerne adgang til at opdele kommunale beboelsesejendomme i ejerlejligheder og dermed opnå en indtægt ved salg af disse lejligheder. Forslaget er især foranlediget af de økonomiske problemer i Københavns kommune.

Endvidere indeholder forslaget hjemmel til opdeling af kondemnerede ejendomme i forbindelse med etablering af ungdomsboliger. Ungdomsboliginstitutionens økonomiske uafhængighed sikres således ved, at institutionens driftsøkonomi og optagelse af lån med pant i ejendommen adskilles fra den øvrige del af ejendommen.

Herudover omfatter lovforslaget en præcisering af adgangen til at opdele bebyggelser, der er opført af almennyttige boligselskaber. Den gældende bestemmelses formulering har bevirket, at ejerlejlighedsopdeling i visse tilfælde ikke har kunnet finde sted, uanset at man ikke herved har tilsidesat hensynet til, at almennyttige boliger med tilhørende sædvanlige fællesfaciliteter skal bibeholdes samlet.

Lovforslaget indeholder endelig en generel pligt til at orientere kommunen, inden opdeling i ejerligheder finder sted. Bestemmelsen giver kommunen mulighed for at reagere på grundlag af anden lovgivning, f.eks. kommuneplanlovgivningen.

Da der ikke kunne skabes flertal for lovforslaget, afgav boligudvalget ikke betænkning.
Partiernes ordførere
Lissa Mathiasen (S), Svend Åge Petersen (KF), Bente Mousten Nielsen Hansen (V), Pelle Voigt (SF), Jørgen Estrup (RV), Birgith Mogensen (CD), Pia Kjærsgaard (FP), Keld Albrechtsen (VS) og Arne Bjerregaard (KrF)