Luk

Luk
Luk

Luk

L 163 Lov om udfærdigelse af koncessioner på anlæg og drift vedrørende visse telekommunikationstjenester.

Af: Minister for offentlige arbejder Arne Melchior (CD)
Samling: 1985-86
Status: Stadfæstet
Lov nr. 270 af 22-05-1986
Efter 1. behandling henvist til udvalget om offentlige arbejder.

Formålet med loven er for det første at skabe udtrykkelig hjemmel for ministeren for offentlige arbejder til at udfærdige koncessioner på anlæg og drift vedrørende de telekommunikationstjenester, som ifølge regeringsbeslutning overgår fra staten til telefonselskaberne.

For det andet sikres opgaveomlægningens statsfinansielle neutralitet gennem en fastsat ydelse, som koncessionshaverne skal betale til staten. Ydelsen, som vil være omsætningsafhængig, beregnes med udgangspunkt i et 3 års gennemsnit af statens overskud på rigstelefontjenesten indland. I udgangsåret påregnes ydelsen at andrage 250-300 mill. kr.

Endelig løses de pensionsmæssige problemer, som er en følge af, at en række statstjenestemænd i forbindelse med opgaveomlægningen overgår til ansættelse i telefonselskaberne, ved fordeling af pensionsudgifterne mellem staten og telefonselskaberne.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget enstemmigt med 124 stemmer.
Partiernes ordførere
Helge Mortensen (S), Kaj Ikast (KF), Peder Sønderby (V), Ole Henriksen (SF), Jens Bilgrav-Nielsen (RV), Frode Nør Christensen (CD) og Helge Dohrmann (FP)