Luk

Luk
Luk

Luk

L 186 Lov om ændring af lov om aktieselskaber m.fl. love.

(Udstedelse af børsnoterede aktier og investeringsforeningsandele gennem Værdipapircentralen).

Af: Industriminister Ib Stetter (KF)
Samling: 1985-86
Status: Stadfæstet
Lov nr. 318 af 04-06-1986
Efter 1. behandling henvist til erhvervsudvalget.

Loven omfatter de selskabsretlige konsekvensændringer af teknisk karakter, der er nødvendige for, at industriministeren kan påbyde en udstedelse af børsnoterede aktier gennem Værdipapircentralen.

Som baggrund for lovforslaget er der i den skriftlige fremsættelse henvist til, at et flertal i folketinget under 1. behandling af industriministerens forslag til lov om Københavns Fondsbørs og forslag til lov om ændring af visse kreditinstitutter m.fl. love. (Fondsbørsreformen), (se de 2 nærmest foranstående sager) ønskede, at man samtidig med en børsreform startede udstedelse af børsnoterede aktier i Værdipapircentralen. I den forbindelse anførtes det, at industriministeren med hjemmel i værdipapircentrallovens §§ 31 og 38 har hjemmel til at foreskrive en obligatorisk registrering og udstedelse for børsnoterede selskaber og foreninger, men at dette ville forudsætte de i lovforslaget indeholdte selskabsretlige konsekvensændringer af teknisk karakter.

Lovforslaget fik sin endelige udformning ved vedtagelsen ved 2. behandling af de af industriministeren samt 2 af de af et mindretal (S og SF) i udvalgets betænkning stillede ændringsforslag.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget enstemmigt med 137 stemmer.
Partiernes ordførere
Svend Andersen (S), Flemming Hansen (KF), Jens Skrumsager Skau (V), Jes Lunde (SF), Aase Olesen (RV), René Brusvang (CD), Helge Dohrmann (FP) og Inger Stilling Pedersen (KrF)