Luk

Luk
Luk

Luk

L 189 Forslag til lov om ændring af lov om musik.

Samling: 1985-86
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til kulturudvalget.

Ved lovforslaget ønskedes gennemført en revision af den gældende musiklov og dennes forudsætninger, herunder de bevillingsmæssige forudsætninger.

Ved lovforslaget ønskedes således gennemført bl.a. en udbygning af støttemulighederne for så vidt angår en række bestående aktiviteter, f.eks. den rytmiske musikuddannelse, statens elektronmusikstudie, amatørmusikkens centrale organer, musikforeningerne, kirkekoncerterne samt lydanlæg og lysanlæg på spillestederne for folkemusikken.

Ifølge lovforslaget ønskedes endvidere som noget nyt oprettet basisensembler inden for klassisk og rytmisk musik, et landsdækkende bigband samt et landsvokalensemble. Endvidere foresloges der gennemført forbedrede muligheder for turneer og nye finansieringsmodeller for landsdelsorkestrene, herunder for Sjællands Symfoniorkester.

Lovforslaget indeholdt en bevillingsforøgelse på i alt 12,7 mill. kr. i det første år efter lovens ikrafttræden, stigende til 20,3 mill. kr. i det tredje år.

Lovforslaget svarede til det af statens musikråd i betænkningen om revision af musikloven foreslåede (Betænkning nr. 1061/85); dog omfattede nærværende lovforslag tillige en delegation af den administrative kompetence vedrørende støtte til de i lovens § 3 nævnte formål fra ministeren for kulturelle anliggender til statens musikråd.

Lovforslaget blev i udvalget behandlet sammen med et af ministeren for kulturelle anliggender fremsat forslag til lov om ændring af lov om musik, se den under A.I. nr. 84 omtalte sag.

Kulturudvalget afgav ikke betænkning over nærværende lovforslag.
Partiernes ordførere
Søren Hansen (S), Viggo Fischer (KF), Hanne Severinsen (V), Ingerlise Koefoed (SF), Bernhard Baunsgaard (RV), Frode Nør Christensen (CD), Steen Tinning (VS), Kristen Poulsgaard (FP) og Inger Stilling Pedersen (KrF)