Luk

Luk
Luk

Luk

L 263 Lov om ændring af lov om social pension og lov om dagpenge ved sygdom eller fødsel.

(Konsekvensændringer som følge af skattereformen).

Af: Socialminister Mimi Jakobsen (CD)
Samling: 1985-86
Status: Stadfæstet
Lov nr. 351 af 04-06-1986
Efter 1. behandling henvist til socialudvalget.

Loven ophæver med virkning fra indkomståret 1987 den hidtidige særlige hjemmel i lov om social pension for opkrævning af folkepensionsbidraget og den tilsvarende hjemmel i dagpengeloven for opkrævning af bidrag til dagpengefonden.

I de ledsagende bemærkninger til lovforslaget er der om baggrunden for forslaget bl.a. anført følgende:

»Forslaget er en konsekvensændring som følge af skattereformen. I § 6 i lov nr. 151 af 19. marts 1986 om indkomstskat og formueskat for personer m.v. (personskatteloven) er det fastsat, at der fra og med indkomståret 1987 betales 22 pct. indkomstskat til staten af skattepligtig almindelig indkomst.

Ved fastsættelsen af satsen for almindelig indkomstskat på 22 pct. er det forudsat, at det hidtidige folkepensionsbidrag på 3,5 pct. og bidraget på 2,0 pct. til dagpengefonden, der hidtil er blevet opkrævet særskilt sammen med indkomstskatten, indgår i indkomstskattesatsen.

Som en konsekvens heraf foreslås den hidtidige særlige hjemmel for opkrævning af folkepensionsbidraget i pensionslovens § 53 og den tilsvarende hjemmel for opkrævning af bidrag i dagpengelovens § 41, stk. 2, ophævet med virkning fra indkomståret 1987.«

Ved 3. behandling vedtoges lovforslaget enstemmigt med 144 stemmer.
Partiernes ordførere
Poul Qvist Jørgensen (S), Lizzie Lichtenberg (KF), Bente Mousten Nielsen Hansen (V), Aase Olesen (RV), Birgith Mogensen (CD), Steen Tinning (VS) og Ove Jensen (FP)