Luk

Luk
Luk

Luk

B 100 Forslag til folketingsbeslutning om indførelse af individualprincippet på det familie- og socialpolitiske område.

Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1. behandling henvist til socialudvalget.

Ifølge forslagets tekst opfordres regeringen til:

1. At udarbejde en plan over en gradvis, men målrettet gennemførelse af regler om ægtefællers og samlevendes selvstændighed og ligestilling (individualprincippet) i sociallovgivningen og på alle andre lovgivningsområder på grundlag af den nu afgivne betænkning nr. 1087 fra Socialministeriets udvalg vedrørende ligebehandling mellem samliv med og uden ægteskab (»Trierudvalget«).

2. At sikre gennemført en løbende automatisk regelsanering ved i alt fremtidigt lovgivningsarbejde, der berører familiens forhold, at indføre individualprincippet og i de tilfælde, hvor det fraviges, da nøje at begrunde hvorfor.

Af udvalgets betænkning fremgår det at regeringen er indstillet på at inddrage Trier-udvalgets forslag om individualprincippet i fremtidige overvejelser om regelændringer, men alene i sammenhæng med de andre social- og fordelingspolitiske mål, og begrunde, hvorfor det i givet fald har været nødvendigt at fravige princippet.

Beslutningsforslaget vedtaget enstemmigt med 132 stemmer (S, KF, V, SF, RV, CD, KRF, FP og VS).
Partiernes ordførere
Erik Brünnich Smith (S), Lizzie Lichtenberg (KF), Hanne Severinsen (V), Asbjørn Agerschou (SF), Aase Olesen (RV), Flemming Kofod-Svendsen (KrF) og Steen Tinning (VS)